Vad övrigt är, är tystnad.

14 jan 2022 | Herr Wredhök

Hamlets sista ord innan han dör i Shakespeares och världens mest kända litterära verk, kunde lika gärna gälla Malmö Redhawks 2022.

Inte ett ord sedan 29:e december 2021. Inte en intervju sedan efter dunderfiaskot borta mot Timrå, förutom den vi själva gjorde med Joakim Fagervall på den här sidan.

Inte ens den sedvanligt slentrianmässigt ställda standardfrågan “vad blir viktigt i morgon” – frågestunden på två minuter, med tomt prat till svar. Nästan så man saknar det, så illa är det.

Ingen spelare har fått lämna, inga spelare har tagits in. Ingenting kommer ut ifrån den lockdown som Malmölägret verkar befinna sig i.

Radiotystnad råder. En talande tystnad, för hur läget är, kan tänkas.

Visst, någon enstaka intervju bakom någon betalvägg i Sydsvenskan, omkring hur synd det är att matcher ställs in, etc. men inget som handlar om läget i laget eller nyheter som faktiskt har något värde för den som följer laget. Inget som gör att någon känner att man tar läget på allvar och att man inte är nöjd med hur det har gått.

Det här är en av föreningens stora problem. Man pissar konstant på fansen genom att inte erbjuda någon som helst vettig information om laget, något som har beklagats i tidigare inlägg. Man är garanterat sämst i ligan på just detta.

Varför just nu den här extrema och i det närmast totala avsaknaden av information, uppdateringar och lägesrapporter? Inte ens när alla var friska från virus, fick vi reda på det.

14 dagar utan livstecken och utan någon slags outreach till fansen. Inget som peppar, inget som säger : “Vi ska kämpa tillsammans, fortsätt tro på oss!”

Inget som ger oss skäl att tro att denna säsong inte ska sluta med kval och förlorad SHL-plats.

Dum-Twitter blir tyvärr det enda ställe man får vända sig till för att spekulera, ventilera och reagera och där är folk bara elaka, småaktiga och nedlåtande, så då återstår ingenting.

Detta är helt unikt på elitnivå i lagidrottssammanhang och ett tecken på att något inte står rätt till. De få fans som fortfarande är kvar och faktiskt bryr sig, får ingen information eller kontakt med laget man lever för.

Det här uppehållet på 14 dagar hade kunnat användas till så mycket kreativa och framåtsyftande saker.

Istället blev det enbart tyst.

Väldigt tyst.

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se 

SvenskaEnglish