MRS - Malmö Redhawks Support

TOTAL KRIS – AGERA NU!

7 nov 2021 | Herr Wredhök

Den som tror att allt bara kommer ordna sig av sig självt nu, lever i förnekelse. Den som tror att det inte finns ett allvarligt problem, som förhindrar det här laget, som just nu är sämre än summan av delarna, är blind och döv. Den som tror att det inte är dags att trycka på panikknappen, har fel.

Något måste hända nu, för det här går inte längre.

Alternativen är att antingen sparka 25 spelare eller sparka tre tränare. De med någorlunda begåvningsnivå i huvudet begriper därmed vad det är dags för. Här måste vi skilja på sak och person. Ingen är ute efter att hänga personen Jocke, hans engagemang eller hans vilja att nå resultat. Ingen vill honom något ont. Det här handlar enbart om resultat och idrott.

Och den här säsongen ser exakt likadan ut som förra. Och nu kan vi inte blunda längre för det, eller skylla på andra saker. Förra säsongen hade vi till stora delar ett lag som inte innehåll spelare på SHL-nivå. Setkov, Wemmeborn, etc, kunde man lasta för mycket av bristen på vinster.

Denna säsong har vi spelare av högsta kaliber, kanske det bästa laget vi någonsin haft, relativt sett. Ändå går det fullständigt åt helvete, match efter match. Coachen vet aldrig varför. Ibland dålig attityd, dåligt förberedda, dåligt tävlande, eller andra kvasi-intellektuella sågningar. Ofta låter det som om att det finns ett glapp mellan game plan och utförande och ingen kan riktigt sätta fingret på varför direktiven inte följs, bara att de inte följs, alls. Ingen frågar varför. “Det funkar inte så.”

Jag är trött på allt prat nu. Trött på att förlora. Trött på håglösa svar på försiktiga frågor i intervjuer efteråt. Trött på att säsong efter säsong behöva oroa mig för att vi ska åka ur högsta serien och trött på att inte någon gång få känna mig stolt över att hålla på det här laget.

Nu räcker det.

Vi behöver byta coach och det kvittar vem som tar över. Jag skulle till och med gå med på att Peter Andersson gör storstilad comeback, i finaste julkostymen Nu är det uppehåll och 12 dagar så man som supporter slipper lida, tillfälligtsvis. Dags för åtgärder. Dags för nya tag. Dags att sluta sucka och hoppas, spekulera och gissa.

Dags för Jocke att bytas ut.

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se | 0735 - 1337 00

SvenskaEnglish