Bandyklubben vann derbyt med 4-3 och Malmö gjorde återigen en blek insats där passningsspelet lämnade massor i övrigt att önska. Försvarsspelet var alldeles för dåligt och det fysiska spelet lyste med sin frånvaro. Stundtals såg Malmöspelarna virriga och ängsliga ut. Det skall göra ont att möta Malmö Redhawks. Bäst i Malmö Redhawks var Oscar Alsenfelt , hans storspel mellan stolparna var anledningen till att RBK endast lyckades näta 4 puckar.

Det mest tråkiga i detta är egentligen inte två torskar – det trista är alla svarta rubriker om att det är en mardrömsstart. Klart det varit bättre med två segrar men att kalla det mardrömsstart och att säga att det är den “Största prövningen sedan han [ Peter Andersson ] tog över” är nog att ta i bara för att skapa rubriker. Malmö Redhawks har varit i mer prekära situationer än 2 förluster i rad.

50 matcher kvar, en bra lagbygge, skickliga spelare – alla ingredienser finns där – denna säsongen har man dock inte lyckats blanda dem rätt från början. Den som inte fattar att Peter Andersson och de två andra tränarna kommer lösa detta tillsammans med spelarna kan sluta skriva. Olyckskorpar och “vi vet bäst”-analytiker finns det för många av.

Är Peter Andersson orolig? Klart han inte är, han är bekymrad, men kommer att fixa detta för Malmö Redhawks är ett kollektiv framför allt. På lördag den 21 september möter Malmö Redhawks i Malmö Arena Luleå HF och matchen börjar 18:00 – vi ses där!