Spelarbetyg efter 31 matcher

7 jan 2022 | Bloggen, Herr Wredhök

Expertbloggen (EB) och Herr Wredhök (HW) ikläder sig rollerna som proffstyckare i denna utvärdering.

Enögdhet och obalanserade omdömen kan förekomma, vilket är naturligt när man är supporter. Känsliga läsare är härmed förvarnade.

Carl Söderberg: 31 matcher, 11 mål, 10 poäng (21p)

HW: Leder laget i poäng, men ofta ser det ut som om det går på halvfart. Är inte den härförare man hade föreställt sig och har mycket kvar att bevisa, både i produktion och i inställning.
Betyg: C

EB: Trots flest poäng i laget när detta skrivs, en klar besvikelse som inte gör ett riktigt så bra jobb som lagkapten som man skulle kunna förvänta sig. Det känns som att Carl är en “sur gubbe” när han egentligen skulle sätta eld i baken på spelare som inte får ett bra jobb eller hänger med huvudet efter misstag.
Betyg: D

Carl Persson: 31 matcher, 8 mål, 9 assist (17p)

HW: Monstruöst iskall under stora delar av säsongen, tills han kommer in i ett stim och gör mål flera matcher i rad, för att sen helt försvinna. Har blivit en målsumpare av rang och kan trots den fina formen de två senaste matcherna, blir betyget på det hela taget långt ifrån godkänt.
Betyg: F

EB: Här har vi en spelare som fått chansen hur länge som helst men som inte levererat, vi har väl sällan skådat så många missade målchanser från en enskild spelare? Här är det stora avstånd mellan himmel och helvete.
Betyg: F

Ponthus Westerholm: 31 matcher, 6 mål, 10 assist (16p)

HW: Verkar stundtals frustrerad och har inte fått det att stämma på någon konsekvent nivå. Alibi-avslut och svårigheter med kedjekamraterna. Stundtals osynlig.
Betyg: D

EB: Borde, tillsammans med sin bror, kunna spela bättre men det kuggar inte i alls denna säsongen, så här långt.
Betyg: E

Joakim Ryan: 31 matcher, 3 mål, 13 assist (16 p)

HW: Spelade ett tag med oerhört små marginaler och en dumdristighet, som straffade sig. Gör det ibland alldeles för svårt istället för att söka det enkla spelet. Får massor med PP-tid, men har ännu inte blivit den quarterback som man kanske hoppades på.
Betyg: E

EB: Klyddar (gör det svårt) och spelar ofta som en junior. Inget fel på juniorer, problemet här är att andra spelare i laget inte är med på och kan rycka in och hjälpa till att reda ut hans misstag. Tuta och kör är kul men det måste finnas gränser. Trots “bra” poängskörd blir betyget lågt.
Betyg: F

Pathrik Westerholm: 28 matcher, 3 mål, 12 assist (15p)

HW: Har inte lyckats i nämnvärd utsträckning och målfabrikationen har avstannat totalt. Skjutit 50 skott på mål, men oftast i lägen där det på förhand finns liten eller ingen chans till farlighet. Stundtals helt anonym på isen.
Betyg: F

EB: Skjuter ofta men tyvärr hellre än bra. Spelar tillsammans med sin bror och lagets retsticka men dessa tre har inte hittat rätt alls och Pathrik har varit blek, mycket blek.
Betyg: F

Lance Bouma: 31 matcher, 4 mål, 9 assist (13p)

HW: Årets totalflopp. Har inte lyckats med någonting och är nog lika besviken själv över sin insats som alla andra. Behöver en nystart i ett annat lag.
Betyg: F

EB: Lance vem? Ett totalhaveri rent spelmässigt, kanske den sämsta värvningen denna säsongen. Borde kunna spela mycket mycket mycket bättre men, som vi säger i Skåne, “en redig blekfis” som borde bänkas tills han visar rätta takter eller lämnar klubben, frivilligt eller med hjälp.
Betyg: F (hade de gått att sätta ett sämre betyg än F hade han fått det)

Marcus Sylvegård: 23 matcher, 6 mål, 6 assist (12p)

HW: Märklig säsong för Marcus som öppnade urstarkt och spelade med fart, frenesi och inspiration, blev skadad på träning och har varit en blek skugga av sitt forna jag sedan dess. Verkar ha svårt med åkningen och hittar inte alls rätta kemin i den tänkta förstakedjan.
Betyg: F

EB: Vad hände här? Är han inte bättre och hade tur med sina “lekkamrater” i Växjö? Här ha Fagervall låtit en just nu “helt under isen-spelare” få chansen gång efter annan. Klubbhjärtat finns men man kan fundera på om han har viljan men saknar förmågan eller om det är tvärtom.
Betyg: F

Emil Sylvegård: 31 matcher, 5 mål, 5 assist (10p)

HW: Vi känner inte igen Emil, som brukar vara med där det hettar till och ständigt härja med alla han ser. Är han skadad? Har något hänt? Både produktionen och attityden har uteblivit, trots hyfsat konsekvent spel med Westerholmarna.
Betyg: F

EB: Vad hände här? Från finne i r@ven med ett jävlaranamma av sällan skådat slag till blek och tomgångsgående, ibland bländande så kallad “mellanmjölkare” som vi vill se käka puck och reta galfeber på motståndarna. Snälla elake Emil, kom tillbaka nu!
Betyg: F

Fredrik Händemark: 22 matcher, 3 mål, 6 assist (9p)

HW: Ännu ett mysterium. Fredrik är stensäker som tekare och ledarfigur, men har inte uträttat särskilt mycket på isen, hittills. Stukat självförtroende efter mindre lyckat utlandsäventyr, men nog kan han bättre än såhär, ändå? Skumt och svårt att förstå vad som felar.
Betyg: F

EB: Här känns det som att det beror inte endast på en sak som går fel. “Hände” åkte iväg som C och kom tillbaka som “bara” en i laget. Vill nog ha en större roll men någon eller något låter honom inte få det. Han borde vara bland det bästa spelarna i laget men något gör att det inte lyfter, tyvärr.
Betyg: E

Adam Ollas Mattsson: 31 matcher, 3 mål, 6 assist (9p)

HW: Säkerheten själv och den man minst oroar sig för när han är på isen. Står för stabilitet och trygghet. Gör sällan misstag.
Betyg: B

EB: Här snackar vi stabilitet och kvalitet, oavsett hur det går för laget. Oftast en mur som motståndarna har svårt att komma över eller förbi. Tre nya år i klubben tackar vi för!
Betyg: B

Matias Lassen: 24 matcher, 1 mål, 8 assist (9p)

HW: En hårt jobbande back som nästan alltid gör rätt saker. Tavlorna händer och då får man skrämselhicka, men oftast reder han ut det själv.
Betyg: B

EB: Som HW skriver, tar ansvar för sina egna och även andras misstag, jobbar stenhårt och är en lagspelare av rang Lite gubben i lådan som kan spela överallt, f@n vet om han inte gjort det bra i mål också.
Betyg: B

Markus Lauridsen: 24 matcher, 0 mål, 9 assist (9p)

HW: Har haft det rätt tufft och inte riktigt varit den spelare man trodde han skulle bli. Skadad och bänkad.
Betyg: F

EB: Här hade vi nog alla stora förhoppningar men det har inte alls blivit så bra som vi hoppats på. Tomgångsishockey och ser ut att sakna skärpa och vilja, ingen bra kombination och allt kan inte skyllas på skadan.

Johan Olofsson: 31 matcher, 2 mål, 6 assist (8p)

HW: Speedkula och kreatör, men det blir oftast inget av hans evighetslånga räder med pucken fastlimmad vid bladet. Kanon på straffar, men vi har nog väntat färdigt på att Johan ska ta det där steget nu och börja bli en pålitligt levererande poängmakare.
Betyg: F

EB: Oj oj oj, en raket på isen, ibland känns det som om att han är för snabb för sitt eget bästa eller åtminstone för sina lagkamrater som ser ut att stå stilla när Speedy Gonzales Olofsson trampar igång. Kommer nog att öka ännu mer men frågan är om han kommer stanna kvar med tanke på lagets placering i tabellen just nu.
Betyg: D

Lars Bryggman: 28 matcher, 5 mål, 2 assist (7p)

HW: Satt i frysboxen, kom tillbaka och spelade riktigt bra, för att sedan gå ner sig lite igen. Har ändå en hög nivå i sig och kan få det att stämma, men liksom övriga laget, har säsongen inte gjort honom rättvisa ännu. Öppen-bur-specialist.
Betyg: E

EB: Blek och står inte heller att känna igen, som så många i detta lag vi har idag. Blandar högt och lågt, ser hemskt omotiverad ut av någon “outgrundlig” anledning. Kan mycket bättre, återstår bara att se om det kommer att ske i Malmö Redhawks framöver.
Betyg: E

Christoffer Forsberg: 31 matcher, 4 mål, 3 assist (7p)

HW: Lagets själ och hjärta. Jobbar alltid svinhårt. Inställningen är det inget fel på. Med sin begränsade speltid gör han det han kan, men Foppa har aldrig varit någon poängspelare. Mycket BP och hårt arbete.
Betyg: C

EB: Otroligt att han inte gått spela mer! Är de tre i ledartrojkan allablinda eller förblindasav dalande stjärnor? En smygspelare i laget som gör jobbet, alltid och så här långt har han inte gjort någon besviken mer än tränarna tydligen, eftersom han inte får spela så mycket som han borde.
Betyg: C

Kalle Östman: 28 matcher, 3 mål, 4 assist (7p)

HW: Inte spelat värst mycket och det som visats upp har sett kantigt ut.
Betyg: F

EB: Alldeles för lite speltid för att sätta betyg på, blir inte juste mot honom.
Betyg: F (som sagt, knappt spelat så det blir svårt att sätta ett betyg)

Carl-Johan Lerby: 31 matcher, 1 mål, 5 assist (6p)

HW: Har lärt sig spela med större marginaler och mer klokhet. Dock finns det mycket att förbättra i defensiven och förskräckliga -10 talar sitt tydliga språk.
Betyg: F

EB: Här har vi en som kan komma på att dribbla som siste man på blå och ofta får vi som tittar på hjärtklappning. Har det i sig men har inte hittat formen eller den “rätta känslan”.
Betyg: F

Eric Engstrand: 20 matcher, 4 mål, 1 assist (5p)

HW: Lagets mest misskötta spelare. Bänkas och lånas ut, trots bra spel och viss produktion. Var förfärlig i fjol, men har steppat upp i år och borde verkligen få chansen att spela in sig i laget på allvar. Mystiskt varför han inte tillåts det.
Betyg: D

EB: Här blir det varken hackat eller malet men det beror nog på att han inte känner att han riktigt tillhör laget. Ut och in som en JoJo, kan inte vara lätt. Hade nog lyft sig om han hade fått mer speltid.
Betyg: D

Anton Olsson: 24 matcher, 1 mål, 3 assist (4p)

HW: Unge Anton har tagit stora kliv och är gjuten i uppställningen. Som helt ordinarie har han framtiden för sig.
Betyg: E

EB: Smart kille och som borde skjuta oftare, inte mycket mer att säga, gnuggar på och hänger inte läpp.
Betyg: D

Oliver Lauridsen: 31 matcher, 3 mål, 0 assist (4p)

HW: Tung och tuff, men rätt ofta bortkollrad, sen till situationen och otajmad i ingripanden. Nej, Oliver har ännu inte fått det att stämma i Malmö.
Betyg: F

EB: Han borde göra det mer enkelt och smälla på oftare. Använder sin fysik alldeles för sällan.
Betyg: E

Magnus Pääjärvi: 15 matcher, 2 mål, 1 assist (3p)

HW: Förväntade storstjärnan har inte alls lyckats hittills och uträttar bokstavligen ingenting på isen, över huvud taget. En osynlig spelare.
Betyg: F

EB: Riktigt kul att han liksom andra “stjärnor” valde Malmö Redhawks men sen då? Lite som Jesus, alla har hört talas om honom men vi ser honom inte så ofta uträtta underverk.
Betyg: F

Alexander Molldén: 17 matcher, 0 mål, 2 assist (2p)

HW: SHL-kostymen var för stor, visade det sig. Har inte direkt fått chansen heller, känns det som.
Betyg: F

EB: Här finns det utvecklingspotential, hade han fått lika många chanser som #18 hade det säker hänt grejer. Hans CV är inget som imponerat på Fagervall så därför blir det inte mycket spel att skriva hem till mor om.
Betyg: F

Daniel Marmenlind: 17 matcher, 45 insläppta mål, GAA 2.62, Räddningsprocent 89.44

HW: Har gjort några riktigt märkliga insatser och ibland ser det vilset och felvänt ut. Det finns en grundläggande god förmåga hos Daniel, men hittills har den dolts rätt väl. Kan göra helt otroliga räddningar, men sen släppa in en puck ifrån 60 meter. Måste få upp jämnheten.
Betyg: F

EB: En vägg ibland och ett såll i femte hålet samt “lösa långskott”. Här måste det bli bättring för det ramlar in allt för “lätta” puckar för ofta.
Betyg: E

Oscar Alsenfelt: 14 matcher, 44 insläppta mål, GAA 3.14, Räddningsprocent 87,43

HW: Det är något som inte stämmer för Oscar. Den vanliga storformen glimtar till då och då, men alltför ofta ramlar det in mål som han normalt sett hanterar enkelt. Kom igång sent på säsongen pga skada, men den förklaringen håller väl inte fortfarande? Verkar ha svårt med att spåra och läsa puckens bana på skott långt utifrån.
Betyg: F

EB: Skada har gjort att Oskar inte går att känna igen. Känns nästan elakt att ge honom ett betyg då vi alla vet att han kan få ett toppbetyg egentligen. En del säger att han är “slut” men det är han inte. Snart är han tillbaka i gammalt slag och tar förstaspaden.
Betyg: E

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se 

SvenskaEnglish