Redhawkssupport.se

Ab Imo Pectore!

cmore

Sista Natten Med Gänget (?)

7 apr 2021 | 15:36 | Bloggen

Game seven. Fast game two, men med samma betydelse. Do or die. Go big or go home. Vinn eller försvinn.

Ja, ni fattar.

En del av hökarna har redan flugit sin kos. Lasse Volden har mystiskt gått upp i rök och ingen vet var han tagit vägen. Joe Veleno har någon skum skada som ingen vet när den inträffade eller hur allvarlig den är. Som tur är har vi talanger ifrån nedflyttade div 1 lag att fylla på med. Känns tryggt.

Ja, kanske är det sista dansen ikväll för detta haltande, lappade och lagade halvt-om-halvt strykgäng som utgör Redhawks anno 20/21. Många har utgående kontrakt och kommer med säkerhet inte spela här nästa år.

Och med rätta. Är det något som behövs till nästa säsong så är det ett lag med genomgående högre lägsta nivå. Som det är nu, med halva laget bestående av ett mischmasch av spelare på medioker Hockeyallsvensk nivå, med lån från bottengäng ur hockeyettan som exotisk krydda, då inser man att det behövs uppgradering.

Men det få bli en senare fråga. Det ska ju trots allt spelas om det. Rödhökarna ägde Färjestad i 50 minuter senast och var en stolpträff från att kvittera. Nu räknas ju inte sånt, som bekant. Gör man inte mål och Oscar inte spelar på topp, då är det kört.

Skulle det vara kört efter matchens drabbing, kommer alla att vara eniga om att det inte är något misslyckande att åka åt i åttondelen mot en av SHL-drakarna, att man kunde fått kvala, att man överpresterat sett till spelarmaterial, etc. Och visst är det väl så.

Det här laget hade kunnat ställa till det i slutspelsomgångarna för vilka lag som helst om vi hade haft två saker:

  • En spelare till som höll SHL-nivå, på centerposition.
  • En backup-målvakt som kunde litas på

Det har man inte, det kan alla se. Därför blir det respass förr eller senare, om inte redan ikväll. Och det är någonstans OK, när allt kommer omkring.

Men nästa lagbygge måste vara just ett lagbygge och inte ett fuskbygge med budgetstämpel, som denna upplaga varit. Patrik Sylvegård måste trolla med knäna nu, hitta pengar och vara aktiv i värvningarna, tidigt på säsongen, så det inte blir en repris på försäsongen i år, när ingenting värvades och man tidigt insåg hur tunn trupp man skulle ha.

Sälj en trottoarkant.

Hyr ut Hawkan till barnkalas.

Redhawks 21/22 måste bli ett nytt lag, med högre förmågor, annars blir det kval, med tanke på hur kapprustningen kommer se ut för det lag som inte åker ur. Man kommer agera i skräck och panik för att aldrig hamna där igen.

Men först, ett sista frest på att jävlas lite med favoriterna.

Vem vet, får man lite koll på det här med box play och slutar skjuta en mil över och utanför i guldlägen och inte bjuder på en 3 mot 5 per omgående och Oscar tänker lite grann på första stolpen och Oliver Lauridsen inte får psykbryt ideligen och domarna inte är fullständigt genomusla, så kanske, kanske redigeraren ikväll vid 21.30-tiden får döpa om blogginlägget till “Näst Sista Natten Med Gänget”.

Malmö redhawks

Hjärta-Kvalitet-Stolthet

Svenska SV English EN