MRS - Malmö Redhawks Support

Send in the clowns!

19 okt 2021 | Herr Wredhök

Att det redan börjat bli snackis om att Fagre Jocke inte riktigt committar på det nya kontraktet, är illavarslande.

OK, alla kan inte vara som god damn Sam Hallam och liksom annektera coachjobbet i decennier, men jag tycker jag hört tongångar om långsiktighet och processer under två säsonger nu, så vad är det som felar när det gäller att sätta bläck till papper?

Det är lika mystiskt som Åke Ungers sjuka ofokus i första periodpausen i lördags i matchen mot SAIK. Dessutom fick han inte prata tyska för SAIK-Loibl, oklart varför. En rätt skum insats av Åke, generellt i lördags.

Carl S matchstraff, ja. Folk är idioter och twittertrollen reagerar, sin vana trogen, med lika delar okunskap som ren dumhet, så fort något liknande händer. Alla som någonsin sett på den här sporten innan ser, när man kollar en andra gång, att det är något jävligt skumt med hela situationen.

Carl gliiiiider emot Oskar Nilsson, ända ifrån ena tekningscirkeln, utan att ta några skär och kommer därmed inte i särskilt hög fart.

Carl trycker lätt till mot vederbörande, som av outgrundliga skäl just beslutat sig för att vända sig med ryggen mot spelaren han ser kommer emot honom, dessutom 1.5 meter ifrån sargen, så kallat perfekt ”Game Penalty” – avstånd.

Vid kontakt dröjer det enextra konstig sekund innan Nilsson handlöst dråsar in i sargen, som skjuten av ett elefantgevär.

Titta igen, om ni inte tror mig. Och varför tar han inte emot sig med armarna? Det är väl reflexen man har?

Kom igen, alla fattar att det var en dålig sits av 34 att sätta sig och bla bla bla men det där gick inte rätt till, det ser väldigt onaturligt ut och jag noterar även att Herr Nilsson spelade vidare utan bekymmer resten av matchen och assisterade på matchutjämnande 2-2.

Jag noterar även den kvalité som tyvärr numera blivit standard på vår domarkår, i situationen där Kalle Östman åker ut för vad man då kallade för tripping, när PSYCH-aren, i kontakt med klubblad i närheten av skridskon, rasar ihop fullständigt och bums skickar 13 till båset.

Jag ska inte orera över hur detta fenomen förstör sporten och dra paralleller till fotbollen, för det har gjorts redan, tiotusen gånger.

Däremot kräver Herr Wredhök i egen hög person att Malmö Redhawks anställer en dramapedagog från och med nu och börjar öva på att bli bättre på att spela över och därmed lura till sig fler power play. Det är djupt omoraliskt och fel och förstör sporten, men alla andra jävla lag gör ju detta och domarkräken går ju på skiten, så when in Rome, säger jag.

Kanske kan vikarie-Döende Dandysarna Juhani Tyrväinen eller Johan Fransson extraknäcka på att leda kurs i hur man slänger sig i rätt läge och vid kontakt med rätt person, så att man får matchavgörande fördelar?

Det bästa vore ju om zebrorna på isen såg igenom sådana här fasoner och prompt skickade alla dramaten rejects till båset, alternativ bötfällde fanskapen i efterhand, men det kan de ju tydligen inte och det görs ju inte.

Dags att börja ramla ihop, boys.

Jag lovar, de går på det.

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se | 0735 - 1337 00

SvenskaEnglish