MRS - Malmö Redhawks Support

Seger och 3 poäng vs. Färjestad trots 1/3 – 33.3333% kommer inte räcka

19 nov 2021 | Bloggen

Både avslutade avslutade med förlustsviter inför uppehållet. När serien återstartade var det Malmö Redhawks som såg trampade gasen i botten direkt, Nu skulle väl  tre matcher med förlust ta laget till en seger? Inte kunde väl Malmö Redhawks tappa detta, trots ordstävet och floskeln “det inns inget farligare än att leda med 3-0”? Pyspunka direkt i andra perioden och i tredje såg man återigen ut som yra höns istället för taggade hökar.

Det finns ju naturligtvis positiva saker också, Oscar Alsenfelt gjorde en mycket bra match och hade 93,10 i räddningsprocent, Fredrik Händemark gjorde två assist och har sex poäng på tio matcher sedan han kom tillbaka till och Magnus Pääjärvi gjorde sitt första SHL-mål för Malmö Redhawks. Johan Olofsson, som satte 3-0 efter 13:20 är också väl värd att nämnas men sen då? Alldeles för många ser yrvakna ut, underpresterar och verkar inte veta hur de skall använda sina hockeykunskaper. Det var alldeles för många i laget som var “anonyma”, och det håller inte om man vill nå topp 6. Vi supportrar vill inte, efter juluppehållet, höra att man sänkt ambitionerna och nu hoppas på topp 10 istället. Bloggen är ledsen att skriva det men det FINNS INGA FLER URSÄKTER, Fagervall har fler reservhjul attm3y ta till än en välsorterad däck-krängare.

Om ett lag kan trampa gasen i botten på detta vis, vara så “överlägsna” motståndarna, så att det mest såg ut som Färjestad tagit en kaffepaus, och sen få både pyspunka och nästan tappa det helt, det kommer inte att hålla om Malmö Redhawks har ambitioner. Visst, lita på processen kan man göra men, hallå, serien har sin gång och vips är det slut på matcher att spela, oavsett om processen till slut lyckades leverera men för sent.

– Bra start efter uppehållet. Vi gör en grym förstaperiod, sen är det ombytta roller i andra, men vi lyckas stänga ganska bra i tredje, sa Johan Olofsson efter matchen. dock kan vi ju diskutera “men vi lyckas stänga ganska bra i tredje”, det var bra att man “stängde” men, 3 poäng trots att man bara spelade ishockey som man kan 1/3 av matchen, 33.3333% kommer inte räcka – floskeln ishockey spelas över 60 minuter, minst, gör sig påmind.

Oscar Alsenfelt kommer att bli extremt viktig, igen. Låt oss hoppa att han får vara frisk och att hans backar gör sitt jobb. 7 285 åskådare var på plats i Löfbergs Arena denna kväll, de såg Malmö Redhawks ta med sig alla 3 poängen hem till Skåne. Lördag 20 november kommer Brynäs på besök, pucken släpps klockan 15:15 och förhoppningsvis kommer det fler än 7 285 åskådare till Malmö Arena och ser Malmö Redhawks ta sin andra seger sen återstarten – f@n tro’t.

Kämpa Malmö Redhawks, och snälla, tre perioder, spela ishockey i tre perioder, laget före jaget alla ni alfahökar, som det tyvärr finns för många felplacerade av just nu. Att kunna kriga är bra, det bevisades denna match, men det luktar torsk istället för att vankas tårta, om man inte spelar ishockey i 60 minuter, minst.

Färjestad – Malmö 2-3
0-1 01.32 Emil Sylvegård (Westerholm, Westerholm)
0-2 02.49 Magnus Pääjärvi (Ryan)
0-3 13.20 Johan Olofsson (Händemark, Bouma)
1-3 21.45 Jacob de la Rose (Nilsson)
2-3 28.34 Daniel Viksten (Straff)

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se | 0735 - 1337 00

SvenskaEnglish