Malmö Redhawks

Ab Imo Pectore!

Seger mot Skellefteå – Hej Hockeyexperter, “krislaget” tog tre nya poäng – in your face!

21 nov 2020 | 20:14 | Bloggen

Det av super-ishockey-experterna totalsågade “krislaget Malmö Redhawks” satte nog både grogg och pilsner i halsen denna lördagskväll. Med mer än 100 poäng att spela om innan vi summerar grundsegern tvålade Malmö Redhawks till Skellefteå på bortais.

Malmö Redhawks klev ut på isen och visade direkt var skåpet skulle stå. Med fart och fysik kunde laget från söder vinna första perioden enkelt. Det var organiserad tuta och kör-ishockey i 20 minuter.

Andra perioden blev mer fram och tillbaka-hockey men med 5 minuter kvar fick hemmalaget press och tryckte tillbaka Malmö Redhawks. Alsenfelt i målet gjorde ett par svettiga räddningar och agerade lugnt och stabilt.

Trots detta lyckades SAIK näta med lite mer än 2 minuter av perioden, ett skitmål där pucken tar på en rödhöksklubba och studsar till en fri Skellefteåspelare som trycker in 2-3. Malmö Redhawks drabbas sedan av en utvisning och med 3 sekunder kvar på denna och perioden kvitterar SAIK till 3-3.

Malmö Redhawks inleder tredje perioden ängsligt och efter 5 min är det riktigt nära att SAIK trycker in ledningsmålet. Det blir istället Malmö Redhawks som tar ledningen efter “årets” tur eller skitmål beroende på vilket lag man har i sitt hjärta och helt plötsligt leder Malmö Redhawks med 4-3.

Sista minuterna av tredje perioden är det stor press från hemmalaget men Alsenfelt står på huvudet och räddar tre poäng till Malmö Redhawks – en riktig krigarseger! Det tar sig sa mordbrännaren.

Skellefteå – Malmö 3-4
0-1 02.03 Emil Sylvegård (Westerholm, Westerholm)
0-2 05.20 Emil Sylvegård (Veleno, Lauridsen)
1-2 16.16 Oskar Nilsson (Frödén, Wilsby)
1-3 19.07 Axel Wemmenborn (Olofsson, Jensen Aabo)
2-3 37.29 Philip Broberg (Lindström)
3-3 39.56 Joakim Lindström (Frödén, Kiiskinen)
3-4 46.11 Jesper Jensen Aabo (Setkov, Händemark)

#MalmöRedhawks #SHL

Stötta Malmö Redhawks – hur du gör det hittar du här!

Tabellen

Malmö redhawks

Hjärta-Kvalitet-Stolthet