Öppet brev till Patrik Sylvegård och styrelsen i Malmö Redhawks.

17 jan 2022 | Bloggen, Herr Wredhök

Kära makthavare, inflytelserika personer och folk med allehanda toppositioner.

Nu räcker det.

Nu orkar vi inte mer. Nu är det dags för kraftfulla åtgärder.

Hur mycket vi än vill förtränga faktumet att säsongen sedan rätt länge är helt förlorad, så måste vi alla nu vara ärliga och inse sanningen. Den här satsningen har misslyckats och nu när 20 matcher återstår, framstår det med all oönskvärd tydlighet att något måste göras åt situationen med Malmö Redhawks bristande resultat. Kanske är det redan för sent, vem vet. Kanske har tåget redan gått för säsongen och kval är inte längre oundvikligt.

Hur det är må vara med den saken, så är ni som sitter på makten skyldiga spelarna, fansen, sponsorerna och alla andra inblandade att visa att ni inte skiter fullständigt i hur det ser ut. Utåt sett, för oss som inte har någon som helst insyn, annat än det som göms bakom betalväggar i media, verkar det nämligen så. Den passivitet, acceptans och likgiltighet som har uppvisats under säsongen har varit slående. Det har predikats om tålamod och processer. Det har slirats på svaren och det har varit undanflykter, bortförklaringar och floskler. Det enda som har saknats är åtgärder.

Medan andra lag har agerat tidigt och med konkreta åtgärder, har Malmö Redhawks gjort absolut ingenting. Notera att det inte alltid har hjälpt med åtgärder för de lag som tagit till dessa, men det har åtminstone gjorts med intentionen av att försöka förändra situationen. Man har förstått att man måste försöka. Det har funnits en slags anständighet i den ambitionen. Även om det går dåligt, så har man gjort allt man kan för att ändra på det.

Tappar vi vår SHL-plats så måste vi i alla fall efteråt, kunna konstatera:

ja, det gick åt helvete, men vi gjorde ändå allt som man kan begära. Vi värvade nya spelare, vi bytte ut lagledningen, vi gjorde ett helt omtag i hela organisationen för att försöka rädda oss kvar och det gick inte. Men vi gjorde fan i mig allt vi kunde för att det skulle gå att hänga kvar. Det kan ingen ta ifrån oss.

Nu kräver vi att ni tar ert ansvar ifrån ledningshåll och rycker i nödbromsen. Det går inte att låtsas längre. Det är uppenbart för alla med verklighetsanknytning, att det här inte kommer att gå. Vad talar för att någon slags dramatisk förbättring finns om hörnet? Hur kan man, med ett ärligt ansikte, vidhålla att det kommer bli bättre? Det har gått 32 matcher och situationen har mer eller mindre, varit förfärlig, i alla lagdelar, från dag 1.

Det finns något fundamentalt fel i det här laget och alla mentala coacher i världen kan inte göra så att vi tar poäng. Vår coach vet inte varför vi inte lyckas och verkar totalt lamslagen efter varje förlust. Vår sportchef har inte lyckats med ett enda nyförvärv de senaste åren. Laget är i spillror och ingen verkar vilja ta ansvar för någonting. Det saknas ledarskap och det saknas styrning. Det fattas på och utanför isen. Spelarna mår uppenbart inte bra och alla problem som funnits i gruppen verkar olösliga, vid det här laget.

Snälla, gör något nu. Gör något.

Vad som helst.

Det är dags att fatta jobbiga beslut. Inte för er egen skull, utan för lagets, fansens och stadens skull. Sätt er egen prestige och förbannade stolthet åt sidan, era karriärer kommer i andra hand, låt inte fåfänga och egenintressen stå i vägen för lagets bästa.

Det är er skyldighet och ert ansvar, i de ledande positioner ni innehar.

Att fortsätta gömma sig, är att svika allt som ni förväntas stå för.

Gör ni det, så kommer ni att tappa de få fans som ännu finns kvar.

Agera, innan det är för sent och vårt lag degraderas, med allt vad det innebär.

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se 

SvenskaEnglish