Oh, Captain, my Captain!

12 apr 2022 | Herr Wredhök

Hörde ni vid 12-tiden ett höggljutt, blåsliknande läte, som vindlikt svepte över södra Sverige? Det var ett antal tusen personer som samtidigt drog en kollektiv och länge återhållen lättnadens suck när Fredrik Händemark idag skrev på ett nytt treårskontrakt som lovar att han förblir trogen Den Röda Höken under överskådlig tid.

Det hade ryktats illvilligt om Färjestad, Frölunda, Leksand och alla möjliga avkrokar för Björbo-sonen. Nu kan vi sova gott ett tag till.

Det enda som nu också måste hända Hände, är att han slipper spela ihop med iskalla målsumpare, tröga kylskåpsflyttare eller andra mindre lämpade kedjemakrater.

Vi behöver helt nya LW och RW här. Två friska, färscha fläktar, vindsnabba och målfarliga. Tänk er en kedja ihop med Cameron Brace och Ty Rattie (om inte båda varit RW, men ni fattar.)

För vem är lika omöjlig att rå på, egentligen, som när Fredrik går in i “beast mode” och likt Rick Nash i sina glansdagar, bara bestämmer sig för att skydda pucken till varje pris och ta den raka vägen in på mål, trots hugg och slag, trots tät bevakning. Ner med tjurhuvdet och bara skäääär in. Pang. Krasch. Mål!

Det är bara att hoppas på att Herr Liljander har liknande tankesätt, för det vill till en klok och ändamålsenlig omgivning runt nr 63 för att dennes kvalitéer ska framträda till fullo. Det såg vi under den gångna säsongen, med all önskvärd tydlighet.

Dessutom är vi rätt många som är rätt överens om att han skulle passa rätt bra som lagkapten, av samma anledning. Går det att lösa, utan att andra känner sig förfördelade, så lös det.

Lagets identitet, lagets ryggrad och lagets härförare, alla förkoppsligade i en enda grandios skapelse. Det här är en skamlös hyllningstext, utan nyanser och balans. Det blir så ibland.

Gott att du stannar, Frippe.

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se 

SvenskaEnglish