Det senaste nyheterna.

Nyheter om Malmö Redhawks synnerhet och SHL i allmänhet, på ett och samma ställe, så att du sliper leta efter dem. I vår egen blogg hittar du våra egna tankar och reflektioner om Malmö Redhawks, inga experttips, inga expertanalyser, bara raka puckar.

Rödin matchhjälte för Brynäs – SHL.se

Rödin matchhjälte för Brynäs – SHL.se

Efter en mållös första period lyckades Brynäs och Rögle få in en puck var i mittenakten. Sista tjugo minuterna slutade som de tjugo första och det såg även ut som att förlängningen inte skulle innehålla några fullträffar. Men med…

Läs mer

Färjestad vände och vann – SHL.se

Färjestad vände och vann – SHL.se

I en underhållande och chansrik match hade Linköping en tvåmålsledning med mindre än åtta minuter kvar att spela. Färjestad skulle dock svara två gånger om och ta matchen till förlängning, där det tog en minut och elva sekunder…

Läs mer

SHL: Ingenting gick vägen för jumbon

SHL: Ingenting gick vägen för jumbon

Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN

Krisklubben Linköping såg ut att kunna ta en trepoängare hemma mot Färjestad under torsdag. Då gick allting helt fel. 
FörljFACEBOOK: Följ Hockeybladet i sociala medier.Jumbon Linköping hade i…

Läs mer

Bortamatch mot ett VLH som inte levererat

Bortamatch mot ett VLH som inte levererat

Malmö Redhawks reser till Småland för att möta Växjö Lakers, ett lag som just nu ligger sist i tabellen. Med endast en seger och 5 förluster så ligger pressen på smålänningarna.

Bortalaget Malmö Redhawks kan spela med mindre nerver – all press ligger på motståndarna. Det blir en match i match om nu VLH väljer att ta ut Marcus Sylvegård till dagens match. För Marcus del har det nog inte riktigt blivit som han velat – knappt något spel och ett lag som spelat usel ishockey och med anledning av detta ligger sist i tabellen. Serien är lång och att redan nu säga något är befängt. Spelare kan gå sönder, bli avstängda och ett vinnarlag kan snabbt bli ett lag som rasar i tabellen.

Vad vill vi se idag från Malmö Redhawks? Självklart 3 poäng men också ett fysiskt spel, det skall göra ont att möta Malmö Redhawks, men också ett spel där passningarna sitter och en lagmaskin som tuggar på även om man ligger under.

Torsk i derbyt – sitt lugnt i båten!

Torsk i derbyt – sitt lugnt i båten!

Bandyklubben vann derbyt med 4-3 och Malmö gjorde återigen en blek insats där passningsspelet lämnade massor i övrigt att önska. Försvarsspelet var alldeles för dåligt och det fysiska spelet lyste med sin frånvaro. Stundtals såg Malmöspelarna virriga och ängsliga ut. Det skall göra ont att möta Malmö Redhawks. Bäst i Malmö Redhawks var Oscar Alsenfelt , hans storspel mellan stolparna var anledningen till att RBK endast lyckades näta 4 puckar.

Det mest tråkiga i detta är egentligen inte två torskar – det trista är alla svarta rubriker om att det är en mardrömsstart. Klart det varit bättre med två segrar men att kalla det mardrömsstart och att säga att det är den “Största prövningen sedan han [ Peter Andersson ] tog över” är nog att ta i bara för att skapa rubriker. Malmö Redhawks har varit i mer prekära situationer än 2 förluster i rad.

50 matcher kvar, en bra lagbygge, skickliga spelare – alla ingredienser finns där – denna säsongen har man dock inte lyckats blanda dem rätt från början. Den som inte fattar att Peter Andersson och de två andra tränarna kommer lösa detta tillsammans med spelarna kan sluta skriva. Olyckskorpar och “vi vet bäst”-analytiker finns det för många av.

Är Peter Andersson orolig? Klart han inte är, han är bekymrad, men kommer att fixa detta för Malmö Redhawks är ett kollektiv framför allt. På lördag den 21 september möter Malmö Redhawks i Malmö Arena Luleå HF och matchen börjar 18:00 – vi ses där!

Detta är yrkesmän – klart det kan hantera detta.

Detta är yrkesmän – klart det kan hantera detta.

Det finns en del förståsigpåare som vet att analysera och ställa frågor. Några journalister ställde frågan till Malmötränaren Peter Andersson om flygstrulet påverkade laget. Hans allmänna svar till dem som ställt frågan var ungefär så här:
Om man skyller på det är man riktigt ute och cyklar. Kanske värre för Leksand som gick och väntade på hemmaplan.

Vi pratar om vältränade yrkesmän – klart att flygstrulet inte var kul men att inbilla sig att man i laget inte skulle kunna hantera detta? Självklart är dessa hockeyspelare inte bara fysiskt vältränade, de har också tränats mentalt på olika sätt.

Malmö Redhawks spelade dåligt, ja iallafall 3/4 av matchen och Leksand ville vinna mer än Malmö och dessutom kunde Leksandsspelarna hitta varandra med sina passningar, det kunde inte Malmöspelarna.

Nästa match är den 17 september hemma i Malmö Arena och då blir det andra bullar – dags för Skånederby när bandyklubben kommer på besök. Klockan 19:00 släpps pucken – hockey skall upplevas live!

Knalltorsk i premiären

Knalltorsk i premiären

Seriepremiär på bortais i Leksand, en match som började bra men där Malmö Redhawks gick ner sig och bort sig alltför ofta mot ett hemmalag som ville mer, orkade mer och kunde mer.

Första perioden från Malmös sida var sådär, man ville mer än man klarade av att genomföra. Sebastian Wännström gjorde 1-0 till hemmalaget efter 04:33 i PP när Johan Olofsson satt utvisad för Hög Klubba. Malmö svarade i princip direkt med ett fint mål av Jesper Jensen efter 5:11. Ledningsmålet för Malmö kom efter 14:22 och sattes i kassen av Fredrik Händemark i PP för Malmö.

Andra perioden var ett sömnpiller med tveksam ishockey men ett övertag för Leksand som spelade lugnt och harmoniskt,. Malmö slog bort puckar till höger och vänster och passningsspelet och backarna lämnade mycket i övrigt att önska.

Tredje perioden var Leksands helt och hållet. Malmö verkade inte närvarande och passningsspelet var på gränsen till uselt. Tacklingarna och det fysiska spelet saknades helt och det gjorde inte alls ont att möta Malmö i denna matchen.

Leksand kvitterar efter 1:14 i tredje och sedan var det inget snack. Leksand vill vinna men det verkade inte Malmö vilja. Till slut blev det 5-2 i en match malmöspelarna nog skall fundera över på väg tillbaka till Skåne. 7650 i Leksand fick se Malmö Redhawks tvålas till riktigt ordentligt.