Det senaste nyheterna.

Nyheter om Malmö Redhawks synnerhet och SHL i allmänhet, på ett och samma ställe, så att du sliper leta efter dem. I vår egen blogg hittar du våra egna tankar och reflektioner om Malmö Redhawks, inga experttips, inga expertanalyser, bara raka puckar.

Torsk i derbyt – sitt lugnt i båten!

Torsk i derbyt – sitt lugnt i båten!

Bandyklubben vann derbyt med 4-3 och Malmö gjorde återigen en blek insats där passningsspelet lämnade massor i övrigt att önska. Försvarsspelet var alldeles för dåligt och det fysiska spelet lyste med sin frånvaro. Stundtals såg Malmöspelarna virriga och ängsliga ut. Det skall göra ont att möta Malmö Redhawks. Bäst i Malmö Redhawks var Oscar Alsenfelt , hans storspel mellan stolparna var anledningen till att RBK endast lyckades näta 4 puckar.

Det mest tråkiga i detta är egentligen inte två torskar – det trista är alla svarta rubriker om att det är en mardrömsstart. Klart det varit bättre med två segrar men att kalla det mardrömsstart och att säga att det är den “Största prövningen sedan han [ Peter Andersson ] tog över” är nog att ta i bara för att skapa rubriker. Malmö Redhawks har varit i mer prekära situationer än 2 förluster i rad.

50 matcher kvar, en bra lagbygge, skickliga spelare – alla ingredienser finns där – denna säsongen har man dock inte lyckats blanda dem rätt från början. Den som inte fattar att Peter Andersson och de två andra tränarna kommer lösa detta tillsammans med spelarna kan sluta skriva. Olyckskorpar och “vi vet bäst”-analytiker finns det för många av.

Är Peter Andersson orolig? Klart han inte är, han är bekymrad, men kommer att fixa detta för Malmö Redhawks är ett kollektiv framför allt. På lördag den 21 september möter Malmö Redhawks i Malmö Arena Luleå HF och matchen börjar 18:00 – vi ses där!

Detta är yrkesmän – klart det kan hantera detta.

Detta är yrkesmän – klart det kan hantera detta.

Det finns en del förståsigpåare som vet att analysera och ställa frågor. Några journalister ställde frågan till Malmötränaren Peter Andersson om flygstrulet påverkade laget. Hans allmänna svar till dem som ställt frågan var ungefär så här:
Om man skyller på det är man riktigt ute och cyklar. Kanske värre för Leksand som gick och väntade på hemmaplan.

Vi pratar om vältränade yrkesmän – klart att flygstrulet inte var kul men att inbilla sig att man i laget inte skulle kunna hantera detta? Självklart är dessa hockeyspelare inte bara fysiskt vältränade, de har också tränats mentalt på olika sätt.

Malmö Redhawks spelade dåligt, ja iallafall 3/4 av matchen och Leksand ville vinna mer än Malmö och dessutom kunde Leksandsspelarna hitta varandra med sina passningar, det kunde inte Malmöspelarna.

Nästa match är den 17 september hemma i Malmö Arena och då blir det andra bullar – dags för Skånederby när bandyklubben kommer på besök. Klockan 19:00 släpps pucken – hockey skall upplevas live!

Knalltorsk i premiären

Knalltorsk i premiären

Seriepremiär på bortais i Leksand, en match som började bra men där Malmö Redhawks gick ner sig och bort sig alltför ofta mot ett hemmalag som ville mer, orkade mer och kunde mer.

Första perioden från Malmös sida var sådär, man ville mer än man klarade av att genomföra. Sebastian Wännström gjorde 1-0 till hemmalaget efter 04:33 i PP när Johan Olofsson satt utvisad för Hög Klubba. Malmö svarade i princip direkt med ett fint mål av Jesper Jensen efter 5:11. Ledningsmålet för Malmö kom efter 14:22 och sattes i kassen av Fredrik Händemark i PP för Malmö.

Andra perioden var ett sömnpiller med tveksam ishockey men ett övertag för Leksand som spelade lugnt och harmoniskt,. Malmö slog bort puckar till höger och vänster och passningsspelet och backarna lämnade mycket i övrigt att önska.

Tredje perioden var Leksands helt och hållet. Malmö verkade inte närvarande och passningsspelet var på gränsen till uselt. Tacklingarna och det fysiska spelet saknades helt och det gjorde inte alls ont att möta Malmö i denna matchen.

Leksand kvitterar efter 1:14 i tredje och sedan var det inget snack. Leksand vill vinna men det verkade inte Malmö vilja. Till slut blev det 5-2 i en match malmöspelarna nog skall fundera över på väg tillbaka till Skåne. 7650 i Leksand fick se Malmö Redhawks tvålas till riktigt ordentligt.

Sicka Nötter

Sicka Nötter

Som vi längtat och så händer detta, med Malmös flyg. Vad göra? Ja inte som nötterna som skriver på Twitter och i andra social medier. Varför inte bara gilla läget och vara glad?

Det känns, när man läser vissa individers inlägg, som om att de tror att Patrik Sylvegård suttit på kontoret och planerat detta. Säsongen är lång, 52 matcher minst – så var så säker, det kommer hända igen för andra lag.

Så ta på er foliehatten alla ni hatare på sociala medier – håll er till fakta och spy era aversioner någon annanstans – det finns säkert plats för er också men inte bland normala människor.

Nu är det bara att vänta för match lär det bli, oavsett alla nötter som kommer med mer eller mindre galna förslag och påhopp!