Mission: possible

23 mar 2022 | Herr Wredhök

Om någon hade pratat om slutspel för Malmö Redhawks, som något tänkbart och till och med fullt nåbart, inför sista omgången, hade jag frågat om vad vederbörande röker och vilken galax hen befinner sig på.

Så avlägsen var den tanken, så att det aldrig ens kom på tal, i den dagliga diskursen, någonstans.

Det enda man pratade om var hur jävligt allt var och hur dåligt vi alla mådde över scenariot att vi skulle få kvala och åka ur.

Med all rätta, ska tilläggas. Laget var på väg just ditåt med överljudshastighet efter en lång rad förluster. Själva knallen då ljudvallen sprängdes, var väl när en annan vall, allt annat än fager, hade stor del i att så när spränga alla drömmer om SHL uppe i Timrå, när 5-1 i för period 3 blev 5-6 i sudden. Sonic boom!

Det var då. Nu är nu. Och efter någon slags lika delar oväntad som fundamental metamorfos, som gjort laget till en i praktiken ostoppbar segermaskin, är utsikterna plötsligt goda, för att matchen på torsdag inte alls blir den sista denna säsong.

Inte för att någon direkt förväntar sig det eller kräver det. Långt ifrån. Lyckoruset ifrån att inse att kvalet inte rör oss har inte lagt sig än och playoff är definitivt enbart en oväntad bonus, inget mer. Riktigt så snabbt glömmer vi inte varifrån vi kommit.

Men som Elvis Presley skaldade:

“If I can dream…”

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se 

SvenskaEnglish