MRS - Malmö Redhawks Support

Mästerkocken

10 nov 2021 | Herr Wredhök

Tänk dig en restaurang som bara använder livsmedel av högsta kvalité som råvaror.

Trots färskaste, finaste sortens kött, fisk grönsaker och andra tillbehör, så blir alla som äter på restaurangen magsjuka, dag ut och dag in. De insjuknade undersöks och man slår fast att de alla blivit matförgiftade.

Den som lagat maten på restaurangen bär ansvaret, eftersom det inte varit något fel på råvarorna, men ändå har folk blivit sjuka av hur kocken tillrett maten.

Får kocken sparken? Byter man ut honom/henne mot en annan kock, som vet hur man lagar mat av goda råvaror, utan att ha ihjäl lunchgästerna?

Nej. Men låter kocken jobba kvar, trots att resultaten är förskräckliga och trots att alla vet var felet ligger.

Folk fortsätter gå dit och äta, blir sjuka, fler och fler.

Kocken ändrar ingenting i hur maten lagas, varför skulle hen göra det? Uppenbarligen är omgivningen nöjd med utfallet.

Gatorna fylls med uppretade anhöriga till de som förgiftats. Man kräver att kocken får sparken och att en annan mer lämpad person får ta över. Men de som äger restaurangen säger att de ska vara tysta och vänta, med tiden kommer kocken nog att lyckas, vänta ni, får ni se. Den här restaurangkedjan litar helt och hållet på sin personal, även om några kunder kanske har fått lite magont under resans gång. Det var säkert andra orsaker bakom att de blev sjuka. Otur. Tajming. Och förresten är väl alla i stan inte sjuka heller? Kom igen, ha lite hopp nu.

Och kocken ler. Hen har jobbet kvar, trots att alla ser vad som pågår.

Sagan slutar antingen med att alla i stan, inklusive restaurangägaren blir förgiftade, eller att kocken lär sig laga mat med tiden, som restaurangägaren sa.

Oavsett vilket, är det en hel del lidande inblandat, i varje utfall.

Bon appetit!

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se | 0735 - 1337 00

SvenskaEnglish