MRS - Malmö Redhawks Support - Ab Imo Pectore!

Belägen centralt i den expansiva öresundsregionen Hyllie. Verksamheten är av bred karaktär som tillgodoser olika inriktningar både inom sport, underhållning och mat. Arenan erbjuder förstklassiga evenemang av alla dess slag och arrangerar bland annat konferenser, kongresser, mässor, utställningar, mingel och fester.

 Malmö Arena har stått värd för vitt skilda evenemang som exempelvis Eurovision Song Contest, Junior Hockey VM och kongressen Röntgenveckan.

Malmö Arena är en sport- och evenemangsarena i stadsdelen Hyllievång i Malmö. Malmö Arena invigdes den 6 november 2008. Den har en kapacitet på cirka 13 000 åskådare vid sportevenemang med ståplatsläktare. Arenan ritades av Pöyry Architects och Wingårdhs arkitektkontor med Byggteknik i Skåne som byggnadskonstruktör.

Den byggdes av Parkfast, betongstommen med läktare var en totalunderentreprenad av Strängbetong, takkonstruktionen i stål utfördes på totalunderentreprenad av Ruuki och skärmtakskonstruktionen som går runt arenan utfördes på totalunderentreprenad av Järnsmiden Stålbyggnad AB. Pådrivande vid tillkomsten av arenan har varit Percy Nilsson som via bolaget Parkfast Arena AB satsat ungefär 3 miljarder kronor på bygget av “Malmö Arena” och kringliggande stadsdel på Hyllievång.

Adressen är Hyllie Stationstorg 2, 215 32 Malmö och du kan ringa till arenan på 040 – 642 04 00. Webbplatsen hittar du på www.malmoarena.com.

I Malmö arena finns det 72 loger. Den totala bruttoytan är 51 000 m2 och den invändiga fria takhöjden är 22,5 meter. Det finns ett stort antal Restaurang- och barplatser, närmare bestämt 3 250. Vill man så kan man besöka något av Malmö Arenas snabbmatställen och kiosker som är  20 till antalet. För allas bekvämlighet finns det 370 toaletter. Självklart är Malmö Arena hanikappsanpassade, det finns handikappsplatser. (+ 53 st. för assistenter). Ishockey skall upplevas live, i Svergies bästa arena.

Källa: www.malmoarena.com

BW Malmö Arena Hotel ligger i direkt anknytning till Malmö Arena. I det direkta närområdet finns Malmömässan och det välbesökta shoppingcentret Emporia. Best Western Rewards är ett av hotellvärldens ledande lojalitetsprogram.

Tjäna in poäng på ert boende för att spendera dem på en mängd olika erbjudanden och tjänster som hyrbil och frinätter. För hotellgäster finns gym inne och ute, bastu och badtunna. Hotellets innergård har boulebanor som får användas av hotell- och konferensgäster.

Du kan besöka äventyrsbadet Hylliebadet och Vattenparken uppbyggd runt Hyllie Vattentorn. Stadsdelen Hyllie är i stark tillväxt med företag som etablerar sig samtidigt som det byggs nya bostäder. Notera gärna att hotellet och restaurangen är kontantfritt men tar emot alla kort.

Närområde Hyllie
Hyllie är navet i den expansiva Öresundsregionen även kallat Greater Copenhagen. Området har som mål att bli regionens mest hållbara stadsdel.

Hitta till BW Malmö Arena Hotel
BW Malmö Arena Hotel är belägen 150 meter från Malmö Hyllie Station, varifrån ni når centrala Malmö på 3 minuter. Närheten till flygplatsen gör att många gäster använder oss som ett flygplatshotell. Det tar med tåg 12 min till Copenhagen Airport och 25 minuter till Köpenhamn Central. Malmö Airport i Sturup finns 25 minuter bort med bil.

Hyllie är placerat mitt emellan Inre- och Yttre Ringvägen vilket gör att du enkelt tar dig ditt med bil. För bilburna hotellgäster erbjuds garageplats att hyra, ”gäller endast i mån av plats vid incheckning på hotellet”

Boka hotellrum på reservation@malmoarenahotel.com. Konferens bokas på meeting@malmoarenahotel.com eller så ring oss på 040-642 04 00.

Källa: www.malmoarenahotel.com

 5 banor med WPT gräs, Mondo Supercourt och 9 meters fri takhöjd. Bokning görs via appen MATCHi eller på MATCHis hemsida – klicka här för att komma till bokningen. Rack går att hyra och bollar/dricka/snacks går att köpa i receptionen på Malmö Arena Hotel. Kom i god tid innan er speltid börjar när ni ska hyra rack. Åldersgräns för att spela är 18 år, eller i målsmans sällskap. Malmö Arena Padel erbjuder privatbokning, nybörjarlektioner, företagsevent och ett hotellpaket.

Padeltennis (eller bara padel) är en riktigt stor sport i Sydamerika samt i några av de sydeuropeiska länderna Spanien, Italien, Frankrike och Portugal. Störst antal utövare av dessa länder har Argentina med över 4 miljoner spelare.

I Europa är det Spanien som dominerar i medlemsantal och att ha de duktigaste spelarna. Störst i Europa är Spanien med c:a 2,4 miljoner utövare. Padel som tävlingssport har 19 medlemsländer i internationella förbundet varav Sverige är ett av dem. EM och VM arrangeras vartannat år.

Padel är en mycket enkel sport att spela och förklaras bäst som en blandning av tennis och squash. Storleken på banan är 10m x 20m och omringad av 3 meter höga glasväggar som får användas i spelet. Mitten av banan delas av med ett nät och man spelar alltid dubbel.

Det fantastiska med padel är att alla som kan träffa en boll kan få ut något av sporten. Man behöver inte ha någon erfarenhet av racketsporter för att kunna njuta av sporten. Padel är mycket roligt och enkelt att lära sig, kul för den som vill testa något nytt och omväxlande för den som är ute efter något socialt. Padel kan spelas av alla oavsett kön eller ålder.

Regler
– Spelas alltid i dubbel (4 spelare).
– Samma räknesätt som för tennis.
– Varje poäng startas med en underhandsserv vilket innebär att racketen inte får träffa bollen högre än höften.
– Vid första poängen i varje game skall servaren stå till höger om mittlinjen och serva diagonalt. Bollen måste gå över nät och studsa i servrutan. Därefter alternerar man sida.
– Vid serve är det inte tillåtet att träffa sidogallret efter studs, endast glaset.
– Två servar som i tennis.
– Linjerna är endast i bruk vid serve, därefter är hela banan spelplan.
– Det är tillåtet att spela volley och halvvolley. Bollen får även studsa i marken och upp på sido-/bakväggen innan man slår tillbaka den till motståndarnas sida.
– Det är tillåtet att slå bollen i glasväggarna på sin egen planhalva för att få över bollen till motståndarnas sida.

Förlorade poäng
– Om bollen studsar två gånger på din sida eller en spelare träffas av bollen.
– Bollen får inte spelas direkt i motståndarnas väggar utan måsta alltid först träffa marken.

Poängräkning
– Padel spelas likt tennis med game och set.
– Game räknas 15/30/40/game.
– För att vinna ett set måste man vinna minst sex game och leda med minst två game.
– Vid 6-6 spelar man ett avgörande tiebreak som är först till 7 poäng.
– Vanligtvis spelas bäst av 3 eller 5 set.

 

Källa: www.malmoarena.com och Wikipedia

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se 

SvenskaEnglish