Malmö redhawks

Ab Imo Pectore!

Malmö Arena & Malmö Arena Hotel.

I stadsdelen Hyllie hittar du det mesta du behöver och framförallt hittar du Malmö Arena och Malmö Arena Hotel. Närheten till Malmö City, köpcentrat Emporia, järnvägsstation, bussar och mycket mer.

  • Malmö Redhawks trogna supportrar 14% 14%
  • Hockeyexperterna - ingen nämnd & ingen glömd 100% 100%

Dessa staplar, Panik-O-metern, visar i procent paniken hos Malmö Redhawks trogna supportrar vs. den samlade självutnämnda eliten av hockeyexperter. Malmöiter drabbas inte av panik, inte heller tar vi oss själva på för stort allvar. Vi kommer från södern, är kontinentala och gillar god mat.

Malmö Arena är en sport- och evenemangsarena i stadsdelen Hyllievång i Malmö. Malmö Arena invigdes den 6 november 2008. Den har en kapacitet på cirka 13 000 åskådare vid sportevenemang med ståplatsläktare. Arenan ritades av Pöyry Architects och Wingårdhs arkitektkontor med Byggteknik i Skåne som byggnadskonstruktör.
Den byggdes av Parkfast, betongstommen med läktare var en totalunderentreprenad av Strängbetong, takkonstruktionen i stål utfördes på totalunderentreprenad av Ruuki och skärmtakskonstruktionen som går runt arenan utfördes på totalunderentreprenad av Järnsmiden Stålbyggnad AB.

Pådrivande vid tillkomsten av arenan har varit Percy Nilsson som via bolaget Parkfast Arena AB satsat ungefär 3 miljarder kronor på bygget av “Malmö Arena” och kringliggande stadsdel på Hyllievång.

Adressen är Hyllie Stationstorg 2, 215 32 Malmö och du kan ringa till arenan på 040 – 642 04 00. Webbplatsen hittar du på www.malmoarena.com. I malmö arena finns det 72 loger. Den totala bruttoytan är 51 000 m2 och den invändiga fria takhöjden är 22,5 meter.

Det finns ett stort antal Restaurang- och barplatser, närmare bestämt 3 250. Vill man så kan man besöka något av Malmö Arenas snabbmatställen och kiosker som är  20 till antalet. För allas bekvämlighet finns det 370 toaletter. Självklart är Malmö Arena hanikappsanpassade, det finns handikappsplatser. (+ 53 st. för assistenter).

BW Malmö Arena Hotel ligger i direkt anknytning till Malmö Arena. I det direkta närområdet finns Malmömässan och det välbesökta shoppingcentret Emporia.
Best Western Rewards är ett av hotellvärldens ledande lojalitetsprogram. Tjäna in poäng på ert boende för att spendera dem på en mängd olika erbjudanden och tjänster som hyrbil och frinätter. För hotellgäster finns gym inne och ute, bastu och badtunna. Hotellets innergård har boulebanor som får användas av hotell- och konferensgäster.

Dessutom kan du besöka äventyrsbadet Hylliebadet och Vattenparken uppbyggd runt Hyllie Vattentorn. Stadsdelen Hyllie är i stark tillväxt med företag som etablerar sig samtidigt som det byggs nya bostäder. Notera gärna att hotellet och restaurangen är kontantfritt. Vi tar emot alla kort.

Närområde Hyllie
Hyllie är navet i den expansiva Öresundsregionen även kallat Greater Copenhagen. Området har som mål att bli regionens mest hållbara stadsdel.

Hitta till BW Malmö Arena Hotel
BW Malmö Arena Hotel är belägen 150 meter från Malmö Hyllie Station, varifrån ni når centrala Malmö på 3 minuter. Närheten till flygplatsen gör att många gäster använder oss som ett flygplatshotell. Det tar med tåg 12 min till Copenhagen Airport och 25 minuter till Köpenhamn Central. Malmö Airport i Sturup finns 25 minuter bort med bil.

Hyllie är placerat mitt emellan Inre- och Yttre Ringvägen vilket gör att du enkelt tar dig ditt med bil. För bilburna hotellgäster erbjuds garageplats att hyra, ”gäller endast i mån av plats vid incheckning på hotellet”

Boka hotellrum på reservation@malmoarenahotel.com. Konferens bokas på meeting@malmoarenahotel.com eller så ring oss på 040-642 04 00.

Tabellen

Malmö redhawks

Hjärta-Kvalitet-Stolthet