MRS - Malmö Redhawks Support

Läs intervjun med Jesper Mattsson om stiftelsen OM21, livet idag och skvaller om Bosse Svanberg.

19 nov 2021 | Bloggen

24 juni 2018 hände det som inte fick hända, Jesper Mattssons son Oliver gick bort i blodsjukdomen Aplastisk Anemi. Bloggen uppmärksammar nu att det gått drygt tre år sedan Oliver gick bort, endast 14 år ung. Oliver kämpade under hela sin sjukdom och var trots allt positiv och försökte sprida glädje. All smärta som Oliver förmodligen hade så tänkte han ändå mer på hur hans bror Elliot och mamma Anna och pappa Jesper mådde. Det var så Oliver fungerade. För att hålla Olivers minne vid liv startade familjen en stiftelse, OM21-stiftelsen.

Idag när vi ibland får mer information än vi kan konsumera så försvinner det viktiga sakerna och en del glöms bort, därför vill bloggen göra vad den kan för att vi inte skall glömma, påminna om att vi kan hjälpas åt att hålla Olivers minne vid liv och att ge ett bidrag till OLIVER MATTSSONS MINNESFOND, ingen kan göra allt men många kan göra mycket. När bloggen når Jesper Mattsson på telefon håller han på att parkera bilen hemma i Staffanstorp och i samma bil är det liv i luckan från dottern Bianca och Jesper vet att berätta om hur det är att bli pappa igen, hur hjärnan är 25 men kroppen 46. Familjen består idag av pappa Jesper, mamma Anna, lillebror Elliot och lillasysteryrvädret Bianca.

Hur är det med dig och familjen idag?
– Jag och familjen mår bra, har fullt upp med Elliots ishockey och jagar dottern Bianca för fullt som fyller 2 nu i november.  

Vi har precis lagt till OM21 på www.redhawkssupport.se – kan du berätta lite kortfattat om arbetet med stiftelsen och hur framtiden ser ut för den och Tobiasregistret?
– OM21 är min sons stiftelse som startades efter hans bortgång. Vi samlar in pengar för att hjälpa andra utsatta människor i olika situationer. Förra året skänkte vi pengar till en tjej som heter Frida som hade samma sjukdom som Oliver. Man kan läsa mer om den på OM21.se. Tobiasregistret har jag kontakt med ibland, de gör ett viktigt jobb med att samla in donatorer för stamceller. De behövs alltid fler, de räddar liv!

Alla kan swisha ett bidrag till 123 217 7988, stort som litet?
– Swisha gärna, alla pengar är välkomna! Ska försöka dra igång matchen med som blev inställd förra året, så där kommer in lite pengar det hållet med till stiftelsen. OM21 Allstars mot Redhawks, håller tummarna för det! 

Berätta lite om OM21 U13-Cup, blir den en återkommande cup?
– Det är en cup som Malmö startat till Olivers minne, vilket vi i familjen är väldigt glada för! Den får mycket beröm från lagen som deltar, så Malmö gör ett jättebra jobb med den.

Är du involverad i ishockeyn mer än som förälder?
Jag är inte involverad något alls . Är bara  förälder som tittar på Elliot. Sen kollar jag SHL och följer såklart Malmös matcher hela tiden.

Du säljer färg med extra allt numera?
– Jag jobbar på Colorama i Staffanstorp nu för tiden. Så det blir till att blanda färg för fullt!

 * För er som inte vet om det så har Jesper Mattsson Malmö Redhawks som moderklubb och draftades 1993 i runda ett som #18 av Calgary Flames. En center känd för att arbeta hårt och skjuta som en häst sparkar. PP-specialist, offensiv och en mycket bra passningsspelare. SM-guld med både Malmö Redhawks och Färjestad, VM-guld, assisterande tränare med mera med mera, läs mer om hans karriär här. Lördagen den 29 januari 2020 hissades Jesper Mattsson #21 till taket i Malmö Arena se videoklippet här.  

Är det sant att du när du kom tillbaka till Malmö Redhawks och Malmö Arena 2010/11 så tyckte du det var trist färg i gymmet och målade om?
– Jag målade om gymmet ihop med Håkan K (matrialaren) en söndag jag var ledig. Tyckets det var väldigt sterila färger där nere. Ordnade färgen av en kompis, sen fixade vi till det lite färggladare i Redhawks röda färg! 

En del av oss har sett dina videoklipp med Bosse Svanberg. Visst är han en jobbig linslus som alltid vill stjäla repliker och vara i centrum?
– Bosse är omöjlig att få tyst på! Ska alltid ha sista ordet! Men han är en rolig jävel, tur det! 

Ge oss ett scoop om Bosse Svanberg, bloggen antar att det finns massor av dem?
– Han har alltid en massa hyss på G. En gång på 90-talet fyllde han Percys bil med singel som låg i en hög bredvid hans bil på stadion , då han glömt stänga taklucka eller dörren tror jag det var. Då kontrade Percy med att lyfta upp Bosses bil på en container med en truck han ringt efter. Bosse var rätt spak när han kom ut på parkeringen och letade efter bilen.

Sista frågan Jesper, och vi måste ställa den. Skall du göra en Robert Burakovsky och dyka upp hos Tillgrens pågar i IK Pantern?
– Nej, det blir ingen Burra för min del i IKP. Jag håller igång med padel istället 3 ggr i veckan. Det får räcka för min del.

Du som vill hjälpa till att hålla Olivers minne vid liv kan göra det med hjälp av informationen nedan.

OM21 STIFTELSEN TILL MINNE AV OLIVER MATTSSON
Webbplats: www.om21.se
Swish: 123 217 7988 / Oliver Mattssons Minnesfond
#KAMPENFÖRLIVET

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se | 0735 - 1337 00

SvenskaEnglish