Seriepremiär på bortais i Leksand, en match som började bra men där Malmö Redhawks gick ner sig och bort sig alltför ofta mot ett hemmalag som ville mer, orkade mer och kunde mer.

Första perioden från Malmös sida var sådär, man ville mer än man klarade av att genomföra. Sebastian Wännström gjorde 1-0 till hemmalaget efter 04:33 i PP när Johan Olofsson satt utvisad för Hög Klubba. Malmö svarade i princip direkt med ett fint mål av Jesper Jensen efter 5:11. Ledningsmålet för Malmö kom efter 14:22 och sattes i kassen av Fredrik Händemark i PP för Malmö.

Andra perioden var ett sömnpiller med tveksam ishockey men ett övertag för Leksand som spelade lugnt och harmoniskt,. Malmö slog bort puckar till höger och vänster och passningsspelet och backarna lämnade mycket i övrigt att önska.

Tredje perioden var Leksands helt och hållet. Malmö verkade inte närvarande och passningsspelet var på gränsen till uselt. Tacklingarna och det fysiska spelet saknades helt och det gjorde inte alls ont att möta Malmö i denna matchen.

Leksand kvitterar efter 1:14 i tredje och sedan var det inget snack. Leksand vill vinna men det verkade inte Malmö vilja. Till slut blev det 5-2 i en match malmöspelarna nog skall fundera över på väg tillbaka till Skåne. 7650 i Leksand fick se Malmö Redhawks tvålas till riktigt ordentligt.