Ishockey, bilar och snus med Mats Lusth och vad han skulle göra om Patrik Sylvegård ringde och bad honom komma tillbaka

6 jan 2022 | Bloggen

För er “yngre” som inte vet vem Mats Lusth [ SM-guld 1992 med Malmö Redhawks ] är så kommer här en lite text om Överste Gris, mannen, myten och legenden som har sin tröja nummer 66 hissad i Malmö Arena. Backen Mats Lusth gjorde många säsonger i Elitserien i ishockey med bland andra Malmö Redhawks och Färjestads BK. Han spelade även i Leksands IF, moderklubben Mora IK och Västerås IK. Mats var assisterande tränare i Malmö Redhawks under några år, men lämnade klubben efter nedflyttningen säsongen 2004/2005. Mats återvände till Malmö Redhawks 2012 och tog inför säsongen 2013/2014 över som ensam huvudtränare. I april 2015 gick Malmö upp i SHL efter att ha besegrat Leksand i direktkvalet och efter det fick han otroligt nog sparken!

Mats Lusth, god fortsättning och all det där. Vad gör du idag, förutom Orsa i div 2, åker bil fort och snusar? Berätta lite kort om ditt bilintresse och vilken är din drömbil?
Bilintresse har jag alltid haft sen min uppväxt men inte haft den tid på det så länge jag spelade hockey.sen blev det mer tid till det och Adam Flamholc fick in mig på Dragracing tävlade i PRO street med min Pontiac gto hade upp till 2000 hk 0-100 på 1 sekund bra adrenalin. Blev SM-tvåa Europa 2 Europa 3 2 gånger, har sålt den nu.Min favorit är den jag har nu, Impala 65 cab, som jag glider runt ibland på sommaren.

SHL till div 2, det svänger fort.
Som Peps Persson skulle ha sagt om denna frågan, “den är lökig” men vi ställer din trots allt.
Saknar du tränarjobbet i Malmö  Redhawks?
– Ja det är klart jag gör

Hur ser relationen med Björn Hellkvist ut idag?
Den ser bra ut vi har lite telefonkontakt då och då

Vi som driver och skriver på redhawkssupport.se är i snitt 40+, hockeyföräldrar, fd. spelare, rik och fattig, hela spannet, inser du vilken kultstatus du har bland oss hårdkokta Malmöfans som saknar din spelartyp?
Det var trevligt att höra och gör mig glad inombords, Jag var beredd att offra vad som krävdes för Malmö. Det är och kommer alltid att vara min själ, Då känns det extra roligt att det uppskattas.

När vi pratade med Pekka så sa han att “vi hade vunnit även om vi hade haft Kalle Anka som huvudtränare”.
Ni var sammansvetsade som gäng, håller du med?
– Ha ha, ja det ligger något i det, vi var många starka spelare som gjorde träningar till krig, sen när det blev match hade vi nytta av det, många vinnarskallar 

Om vi säger Scandic Crown, vad säger du då?
– Ha ha, fan va roligt, det var en häftig tid

Hur många gånger turade du Limhamn – Dragör, drog några pilsner och räkmackor tillsammans med dina bästa polare i laget dagen innan match?
– Aldrig dagen innan match, det var mest på sommaren det blev lite turer

Är det för mycket “jaget före laget” i ishockeyn idag?
Nja kanske det är så, har kommit in så mycket pengar nu så det kanske är så 

Bloggen har massor av åsikter och tankar om Malmö Redhawks just nu.
Vår mejlkorg svämmar över, nästan inget går att publicera, för det är mycket “arga” mejl om vi uttrycker oss så.
Vad tror du är problemet med Malmö Redhawks av idag?
– Ja du svårt att svara på, tycker Malmös lag denna säsong är det bästa på länge tycker absolut att dom ska slåss om topp 4 

Vi som skriver i bloggen “hobbyanalyserar” allt sedan “stjärnorna” kom till eller tillbaka till Malmö Redhawks.
Om vi inte är fel ute har det aldrig varit så många före detta “C” och “A” samtidigt som det är i laget av idag.
Vad tänker du, är det ett problem?
– Vet inte hur du menar. Du har ett c och tre a i laget, men om du menar så, att dom skiftar kaptener, så är det inte så bra 

Vad säger man när man leder med 5-1” är ett inlägg av Herr Wredhök, en inte sällan arg smålänning som trots det är trogen och arg Malmösupporter. Visst kunde det varit du som skrev detta?
– Haha hade nog inte kommit på den meningen, men säkert något liknande, men kan berätta en positiv vändning, Kvartsfinal mot FBK, vi ligger under 5-2 10 minuter kvar av matchen. Vinner med 6-5 slår ut FBK och de hade en drös med landslagsspelare 

Om DU fick bestämma allt i Malmö Redhawks just NU, vad hade du gjort då?
– Ja du forwardssidan är bra likaså målvaktssidan, skulle vilja se 2 riktiga spelande backar som kan styra mer vårda puck bättre, Muskler finns där, men saknar finessen bakifrån.

Nu tar vi sista frågan, den är lika “lökig” som en annan fråga vi redan ställt. Om Patrik Sylvegård ringt och sagt “Mats, kom hit och röj, få ordning på detta” hade du då tackat JA?
– Direkt! Absolut, hade satt mig i bilen direkt.

Fakta och film
Scandic Crown var ett populärt dansställe/disco i centrala Malmö där spelarna ofta gick ut tillsammans.
Limhamn – Dragör var en färjelinje innan Öresundsbrons tillblivelse.
Mats Lusth är en j@vel på bilar, kolla här!

Bloggen tycker
Patrik Sylvegård, ring för f@n ring!

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se 

SvenskaEnglish