I väntan på Vadå?

9 jul 2021 | Bloggen

Samuel Beckett är känd för en klassisk pjäs där två lite lustiga figurer står och gör ingenting under flera timmar. De pratar, bråkar och får tiden att gå tillsammans medan de väntar på “Godot”, en person som de inte själva vet vem det är, men som tydligen är viktig. Under hela pjäsen väntar de. Ska den mystiske Godot någonsin träda fram?

Experter menar att pjäsen handlar om existentialismens kärna, som går ut på att hela livet är en enda lång väntan och saknar annat innehåll än det an skapar åt sig själv, i väntan på att det ska ta slut.

Jag tror jag vet hur karaktärerna känner sig i den här märkliga pjäsen, för så ser livet alltjämt ut för fans av Malmö Redhawks. Vi väntar. Och väntar. På att vårt lag ska byggas klart och ibland får vi tillfälle att glädjas, när nästa pusselbit presenteras, och sen går vi tillbaka till att vänta lite till.

Just nu väntar vi på “Mr X”. Och då menar jag inte sista bossen på Nintendo 8-bit spelet “Kung Fu” från tidigt 80-tal, utan istället den sisata komponenten i sUpErKeDjAn med Lance och Carl Som kedjekamrater.

Det verkar dröja med den pusselbiten. Gudfader Sylvegårds mantra om att man ska vilja spela för Redhawks om man ska spela i Redhawks, måste ha fått leva lite på undantag här. Vem det än är som inte riktigt, riktigt kan bestämma sig, så handlar det väl antagligen om pengar, som det brukar. Speltid och roll kan ju inte vara en issue, eftersom det är i kedja nummer ett vederbörande är tänkt att husera, med tillhörande PP-roll som lök på laxen, gissningsvis.

Är det Berglund/Pääjärvi/Nyqvist, alla tre för länge sedan stormrika efter långa karriärer, så har jag svårt att förstå resonemanget. Då luktar det Hersley-fiasko lång väg, igen. Låt det inte bli så. Låt inte väntan vara förgäves.

“I väntan på Godot” slutar det med att de båda luffarna fortsätter med sin väntan, eftersom Godot aldrig dyker upp. De är kvar exakt på samma läge efter flera timmar, som de var i början av dramat. Budskapet är någon slags dyster hopplöshet omkring människans hela existens, ingen vet riktigt säkert vad Beckett ville ha sagt med sitt underliga drama.

Vi fortsätter att vänta, vi med. Frågan är på vad.

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se 

SvenskaEnglish