En Stilla Depression

25 jan 2022 | Herr Wredhök

Man brukar skandera “Det ska GULLAS med Leksand” från stå-och sittplats, allt som oftast.

Vi får ta och ändra den harangen, från och med nu.

Numera råder att det ska gullas med Timrå.

För HELVETE vad media tävlar i vem som hårdast kan pusha narrativet om att Timrå minsann inte ska behöva kvala och oj vad Timrå går bra och WOW, liksom. Inte ens hemmalagets enögda TV-kommentatorer i NHL går upp emot denna unisona masshysteri som redan har bestämt att fina, fina Timrå kommer greja det.

Så binärt och korkat är nämligen mediaklimatet. Stora, fula, pengastinna Malmö ska vi allt trycka ner i skiten, allt vad vi orkar. Titta, så dåligt det går, trots alla pengar. Hö, hö, där ser ni, man ska ha dåliga och billiga spelare, det är det som gäller, hö hö.

Jag vill spy på allt just nu.

Även över alla de fåntrattar som bara för någon vecka skrev “GRATTIS LHC OCH BRYNÄS TILL SÄKRADE SHL-KONTRAKT”. Med 20 omgångar kvar.

Baksidan med det fria ordet är att varenda stolpskott och dumskalle tillåts påstå vad som helst, när som helst. Ironin gör sig påmind i samma veva som detta skrivs, är jag fullt medveten om, men ni fattar.

För att sammanfatta misären som råder just nu:

  • Djurgården värvar den ena spelaren efter den andra (Salak, Dicken, Söderholm, m.fl) och gör allt för att förbättra lagbygget. Dessutom har man börjat vinna matcher.
  • Timrå värvade för ett tag sedan (Åberg) och har dessutom börjat vinna matcher.
  • Malmö har inte värvat en käft och ska fortsätta med en coach som aldrig coachat som head coach i SHL i hela sitt liv.

Jag tror jag vet hur den här sagan slutar, hörni. Och det är inget lyckligt slut.

Det är, för att citera ifrån låten kopplad till detta inlägg (länk sist) en medioker ambition man utger sig för att ha.

Sanningen att säga, så hade den här klubben behövt åka ur, även om det vore förödande ekonomiskt, sportsligt, etc.

Man behöver trycka på RESET-knappen. Börja om. Byta ut allt och alla. Det är så mycket som är fel. Framför allt i hur man kommunicerar och hur man fattar beslut. Det är naturligtvis hål i huvudet att inte ta in Peter Andersson nu, medan huset brinner, istället för efter att det har gått uppi rök efter OS och det är lika vansinnigt att inte göra det under det 14 dagar långa uppehåll som inföll efter jul, då man hade ett bra läge för en omstart. Man uppträder handlingsförlamat. Tveksamt. Okunnigt.

Och nej, det är inte skitkul att ideligen negga och ösa galla över sitt eget lag, så därför skriver vi punkt här och lyssnar vidare på Lena Philpsson.

På repeat.

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se 

SvenskaEnglish