En Panter tiger inte, Pantern biter ihop!

4 jan 2022 | Bloggen

Vill man läsa hela vår intervju med Joakim Tillgren får man bege sig till www.redhawkssupport.se. IK Pantern meddelade den 31 maj 2019 att klubben inte kommer spela i Hockeyallsvenskan säsongen 2019/2020 på grund av dålig ekonomi. Kort därefter begärde sig IK Pantern i konkurs efter flera försök att rädda ekonomin. Föreningen ombildades kort därefter av supporterföreningen Black Panter under det nya namnet Ishockeyklubben Pantern och börjar om i HockeyTrean säsongen 2019/2020.

IK Pantern, eller Idrottsklubben Pantern grundades i Malmö år 1959. Klubben inspirerades av det brittiska hockeylaget Nottingham Panthers. Den första matchen som IK Pantern spelade slutade med en skrällseger mot Lunds IK med 8-1. Som mest framgångsrika var klubben säsongerna 2015 till 2019, då det var Hockeyallsvenskan som gällde och 2017 tog klubben hem sin bästa placering i Hockeyallsvenskan, i form av en fjärdeplats.

Bor du i Malmö med omnejd, stötta Pantern, hjälp dem med det som du kan, se till att de kan ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan, kul för ishockeyn, kul för Pantern och en vinst för Malmö Redhawks. Joakim Tillgren tog in spelare till Pantern som blommade ut och fick chansen i Malmö Redhawks. Ett samarbete mellan lagen som båda tjänade på. Händemark, Wemmenborn, Bryggman, Rosdahl för att bara nämna några av de spelare som Tillgren med fingertoppskänsla tog till Pantern. Att kunna skicka spelare mellan lagen är guld värt, att kunna göra det med staden Malmö som utgångspunkt är ovärderligt.

Vi ställde lite frågor till Joakim Tillgren, huvudtränare och eldsjäl i Pantern, mannen som varit mer i Kirsebergs ishall än hemma, som tillsammans med flera andra eldsjälar fick Pantern att bli ett lag i Hockeyallsvenskan. Nu har klättringen börjat som teoretiskt kunde varit på väg till division 1 om inte pandemin stoppat allt förra säsongen.

Nu stundar AllTrean Joakim, vägen mot div 2 ligger där som en motorväg eller?
Nej någon motorväg lär det inte bli, dels stöter vi på motståndare vi inget vet något om, samt att vi har stor respekt för de lagen vi känner till. Sen skall vi först spela AllTrean, och sen får vi ta det därifrån. Men, min och Panterns filosofi är att vi vill vinna alla matcher vi spelar, oavsett serie vi spelar. Måste alltid ha stor respekt för sina motståndare.

Första matchen den 9 januari “himma po backarna” vs. HC Lidköping Red Roosters, en munsbit för en panter?
Vet inte det, då jag inget vet om det mer en att de vann sin serie. Men vinner det gör vi. (får man kanske äta upp), det jag kan tillägga är att vi har en trupp full av energi och glädje. Vi är väl förberedda.

Ni har värvat några spelare inför, hur ser du på era chanser att ta er till div 2?
Jag tror att vi har goda chanser till det, sen är man alltid sårbar för skador och sjukdomar, ställer till det.
Men JA DET TROR JAG.

Några fler på ingång, utan att du avslöjar några namn?
Tittar alltid efter spelare som kan tillföra något, inget direkt på gång, eventuellt en back.

Den enda vägen är UPP, ert mål är att ta er tillbaka till hockeyallsvenskan?
Målet är självklart att vi vill upp, vi tar dock ett steg i taget, men ettan, är mitt mål, men givetvis, finns ekonomin och intresset, från styrelse, sponsorer och inte minst publik, så vill vi göra ett allvarligt försök att nå Hockeyallsvenskan.

Om vi påstår att Pantern behövs i Malmöitisk ishockey, vad säger du då?
Det tycker jag till 100%, har framfört detta till Malmö, ett antal ggr genom åren, genom de tre divisionerna vi varit i. Se bara hur många spelare som gått via Pantern till SHL, och i synnerhet till Redhawks. Tittar man på malmöhockeyn i stort, och här tänker jag u-lag, är att Malmö är väldigt illa på det, har även framfört det till Ordförande och Sylvegård. Man tänker mer på pengar än en stark stad med tre u-föreningar, som skall leverera spelare till Redhawks. Finns många sådana exempel, sonen (Oscar Alsenfelt), Alvarez, Jensa osv. Det kommer inte att hända så länge man inte är mer lyhörda ,tyvärr.

Hur undviker ni en Panterns krasch 2.0 så att ni inte behöver börja om en gång till?
Enkelt, man tar inte in sådana personer som Åhlund, Schönhult eller Mårten Hedlund, då händer inte det. Skulle till och med vilja påstå att det aldrig hänt om de inte sparkat mig. Samt att vi idag har folk i föreningen, som arbetar för klubbens framtid, och inte som de tre nämnda ovanför

Om någon vill bidra till klubben, som volontär eller ekonomiskt, hur gör man då, swish, bankgiro?
Det vore fantastiskt om man vill bidra, det går bra med bankgiro 5107-1637 eller Swish 123 405 7576.

Något mer du vill säga innan vi avslutar?
Tycker ni har en bra ton när ni skriver, samt att jag personligen tycker det är kul att ni kontaktat mig.

***

Detta visste du kanske inte?
Robin Alvarez, Niklas Ponne, Lars-Åke Nilsson, Andreas Larsson, Jens Olsson, Joakim Nielsen, Mattias Persson, Oscar Alsenfelt, Kim Johansson, Fredrik Johansson är några kända namn som har sitt ursprung i Pantern. Dessutom, superkomikern men inte lika bra hockeyspelaren, allas vår Sven Melander, kommer från Pantern, “hej då”.


Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se 

SvenskaEnglish