MRS - Malmö Redhawks Support

Alla ska med!

4 nov 2021 | Herr Wredhök

Man behöver inte vara sosse för att vara på det klara med att i en lagidrott, gäller det att dra åt samma håll.

Oavsett status, karriär och roll, så måste man vara beredd att göra sin del och göra den ordentligt, annars kommer laget aldrig någonstans.

En del är riviga slitvargar, andra är snitsiga snidare till istrollkarlar. I ett lag behöver man alla. Mångfalden är nyckeln till framgången.

På samma sätt förhåller det sig med åsikter.

För att ett samhälle ska utvecklas och växa, behövs många röster och många som tycker något. I samma stund som samtalet tystnar, inleds nedmonteringen av det inkluderande klimatet och den demokratiska strukturen och kvar till slut finns bara en tillåten tanke och en tillåten röst och då är vi riktigt illa ute, har historien lärt oss.

Samma resonemang går att applicera, tro det eller ej, inom sportens värld, hos supporters och fans. Hemma i sofforna vid tangentbordet, eller live på plats.

Allas röster är värda att göras hörda, oavsett vad du har att säga, så länge du inte hotar eller förtrycker någon eller uttalar dig på ett oetiskt eller olagligt sätt

Förutom det, går inte att låta godtyckliga och föränderliga konventioner styra över vad man ska få säga och tycka, i skrift eller i tal. Den som tycker att diskussioner ska begränsas av hänsyn till vad som är enkelt att hantera, eller till det som är smärtfritt att jobba med, sysslar med censur.

Den som håller den egna bekvämligheten som en högre prioritet än att röster höjs omkring obekväma frågor, är farligt nära att ikläda sig rollen som åsiktspolis och diktator. Den som vill tysta ner, kväsa och exkludera, har vanligtvis skäl till det, som ofta handlar om annat än det aktuella ämnet i fråga.

Det blir en i det närmaste Orwelliansk situation, med en enda tillåten mentalitet som allmänt rådande.

Men, som bekant, så skiter hockeyfans i Orwell, kan jag försäkra även om de har läst 1984. Vi skulle de aldrig komma på tanken att rätta oss i ledet, följa minsta motståndets lag och falla in i fållan. Hockeysupportrar är förfärligt onyanserade, enögda, spontana, kritiska, höggljudda och passionerade. Det är dessa människor vi vill ha med i samtalet, oavsett ocm vi håller med eller inte och oavsett om vi emellanåt kanske känner oss stressade över vad de har att säga om saker och ting.

Alla ska med. Även de som vi tycker gör livet lite mer ansträngande, ibland och de som kanske anses väsnas för mycket, för ofta.

Fortsätt ropa, högt, så ni hörs! Ifrågasätt. Byt perspektiv. Lyssna in, överväg, diskutera, i all oändlighet.

Fortsätt samtalet. Skrik ännu högre!

En modern supporter låter sig aldrig tystas ner.

Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se | 0735 - 1337 00

SvenskaEnglish