Äkta kärlek stavas André i verkligheten och gameworn_scania på Instagram

1 jan 2022 | Bloggen

Klicka [ besök www.redhwkssupport.se ] och läs om en tröja som blev många fler!
Bloggen tar ett snack med André, som är 25 år och bor i Kristianstad. Kärleken till Malmö Redhawks fann han redan som liten, när han bodde hos pappa varannan helg. Väl i Malmö hos sin pappa gick de alltid på någon match, antingen MFF eller Malmö Redhawks Redhawks, och detta har följt med honom hela tiden, han har aldrig släppt sin kärlek till de två lagen. Följer varje match, men de blir inte så många matcher live längre då han precis skaffat hund och de tar mycket tid. Eftersom en del sociala medier begränsar antalet bokstäver / ord så får du aktivt besöka bloggen för att läsa hela intervjun.

André, när och hur började allt?
Det hela började egentligen 2015 när jag vann sin första tröja på auktion, André Benoit Redhawks bortatröja. Jag hade ingen aning om just då att jag skulle få ett sånt intresse för matchanvända saker, utan tänkte mest att de var en “häftig” sak att ha uppe på väggen när man precis flyttat hemifrån, den tröjan fick jag tyvärr sälja senare av olika anledningar.

Är det bara Malmö Redhawks tröjor eller samlar du på något annat?
I början var de mest MFF saker, och de första jag verkligen sparade pengar till var Johan Dahlins tröja och handskar, den gröna som är inramad i specialbyggd ram gjord av min morfar faktiskt. Den auktionen vann jag för runt 4500 kr, och då kände man sig stolt över att ha sparat till något som man verkligen ville ha. Sen kom intresset för Malmö Redhawks tröjor istället, då jag tyckte de var mer intressanta då de fanns fler designer och liknande så jag började gå på Malmö Redhawks loppisar som de brukade ha efter varje säsong och fyndade lite tröjor, mest CHL tröjor.

Har du varit “supersamlare” från dag ett?
Samlandet tog fart rejält förra året, när man började få kontakt med en som har direkt kontakt med Malmös materialförvaltare som kunde lösa unika saker som ingen annan kunde få tag på, till bra priser dessutom. Nu har man skaffat sig ett hyfsat stort kontaktnät över nästan hela världen, har gjort många byten med en från Tyskland till exempel. Så just nu har jag 33 stycken matchanvända eller matchförbereda tröjor från Malmö Redhawks, 6 hjälmar, 7 par handskar, 2 målvaktsmasker, en plock och en stöt och de kommer nya saker hela tiden. När samlingen började växa så tänkte jag att jag skapar ett Instagram-konto för just det, där jag lägger ut mina saker så fler kan ta del av dem, och sen har jag så mycket saker att lägga ut så jag tänkte att jag gör de som grej att jag lägger ut en sak varje lördag, då håller man sidan uppdaterad hela tiden.

Om du fick önska dig vilken tröja som helst från Malmö Redhawks och en tröja från ett annat valfritt lag, vilka tröjor skulle det bli då?
Just nu så är de Carl Söderberg i Malmö (har hans försäsongströja från denna säsongen, men mer speciellt med ”riktiga” matchtröjor) och i ett annat lag skulle jag nog säga Joel Lundqvist faktiskt.

Känner du dig ensam i ditt samlande eller är ni ett gäng “nördar” som hjälps åt och byter, köper, säljer och tipsar?
Vi är några stycken som brukar snacka ihop oss och byta med varandra eller tipsa varandra, men jag har mest kontakt med han som löser de mesta sakerna till mig och en polare som också samlar på både MFF och Redhawks saker, vi snackar dagligen om allt som har med saker att göra, kan vara allt från vad vi hoppas på för designer nästa säsong eller vilka spelare man tänker buda på nästa gång osv. Här i Kristianstad är jag ”ensam”, men polare som kommer hit brukar säga att dem ska gå in i ”museet”, rummen där jag har alla saker, har två rum, ett MFF rum som även är ett ”spelrum” och en större garderob med alla hockeysaker.

Innan vi ställer sista frågan André, så passar vi på att tacka för att vi fick se in i ditt samlande. Så, Malmö Redhawks har haft det tufft men vad tror du, kommer laget att ta sig till slutspel och hur långt kommer de gå i så fall eller blir det kval?
Med den truppen Malmö Redhawks har denna säsong så hade man förväntat sig en topp 4 placering, men de är något som inte klaffar och något måste hända snart innan de blir försent, men ja jag tror dem klarar sig till slutspel, men de blir inte klart förrän i de sista omgångarna. Åker sedan ut i kvartsfinal eller med lite tur och man får in rätt puckar så tar man sig till semifinal


Malmö Redhawks

Hjärta - kvalitet - stolthet

info@redhawkssupport.se 

SvenskaEnglish