Redhawkssupport.se

Ab Imo Pectore!

cmore

8-delsfinal, game 1

5 apr 2021 | 15:35 | Bloggen

Den här matchen började med ett 3 mot 5 spel, då #7 crosscheckade Per Åslund så han nästan dog, åtminstone såg det ut som det. Sen tyckte #15 att det var läge för en high stick i box play, i anfallszon och sen small det.

Sen small det igen, vid en förargligt misslyckad pucktransport ur egen zon, i en situation där #69 gör som han ibland gör och släpper högt på första stolpen i ett läge snett utifrån. Där hade man gjort sin läxa, minsann.

Sen var det slut på första perioden.

I andra perioden för man spelet totalt. Så länge man får spela 5 mot 5 kan man mäta sig med kaffepöjkera. Stundtals till och med pressa sagda pojkar betänkligt.

Reduceringen kom via en mindre bra SMS-insats av herr Haukeland. Han kan inte ha lyssnat när Erik Granqvist gick igenom Skena Mot Stolpen-akronymen. Matt Puempel vispade in pucken, i glipan som uppstod.

“Hauke” fick dock revanschera sig med flertalet riktigt svettiga räddningar på lika svettiga lägen.

Andra perioden avslutas med ett fullständigt spelövertag för hemmalaget och värmlänningarna ska vara väldigt glada över att fortfarande vara i ledningen.

Tredje perren, våldsamt tryck av det enda spelande laget på isen, men några katastrofalt usla PP tar nästan udden av pressen man utövar i 5 mot 5.

Närmaste man kommer är ett kling klong i stolpen. Färjestad försvarar sig i 50 minuter, håller undan och vinner, inte det minsta välförtjänt.

Två raka i Karlstad? Två raka i Karlstad. Eller sommarlov.

Malmö redhawks

Hjärta-Kvalitet-Stolthet

Svenska SV English EN